subcap_img_006
  • Imprimeix

Sant Jordi a les Biblioteques

El Departament de Cultura se sumarà a la celebració de la Diada de Sant Jordi amb l’organització de tot un seguit d’activitats, entre les quals destaquen conferències, presentacions de llibres, jornades de portes obertes a diversos museus, lectures dramatitzades, recitals de música i poesia, brindis i concursos literaris, trobades amb escriptors, tallers de lectura, etc.

Revetlla de Sant Jordi

Si Sant Jordi celebra el llibre, la seva revetlla és la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques, un preludi que fa venir salivera als amants dels llibres per gaudir encara més de la Diada. 

La Revetlla de Sant Jordi és una convocatòria excepcional, festiva, participativa, amb activitats culturals per a tothom a l’entorn de la lectura i les biblioteques. És un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i aquest any arriba a la cinquena edició, es consolida i s’estén ràpidament arreu del territori. A la primera Revetlla (2013), van participar 124 biblioteques; a la segona (2014), 149; a la tercera (2015), 121, i a l'última (2016), 152. Aquest darrer any, es van organitzar 212 activitats a les quals hi van assistir 7.420 persones.

Enguany, la revetlla està proposada per dos dies abans de Sant Jordi, el 21 d'abril, perquè el 22 és dissabte i moltes biblioteques fan horari reduït.

Biblioteca de Catalunya

Hi haurà jornada de portes obertes entre les 10 i les 15 hores amb visites guiades cada 10 minuts.  La jornada coincidirà amb les exposicions temporals que l’entitat acull aquests dies: “Revistes humorístiques (1841-1936)”  i “100 anys del TBO”. També es faran mostres de fons de la BC (la gravadora Carme Glòria Canal, efemèrides musicals, llibre infantil il·lustrat, novetats de l’Hemeroteca, mostra de Quixots)

A més, la Biblioteca de Catalunya també programarà concerts cada mitja hora de pianola a la Sala de Llevant.

Balla'm un llibre

Balla'm un llibre és un projecte que va iniciar el Servei de Biblioteques a l'abril del 2015 amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc de la Revetlla de Sant Jordi i de l'Any de les Biblioteques. Consisteix en un cicle de coreografies curtes basades en obres literàries que són interpretades a cinc biblioteques públiques d'arreu de Catalunya. Cadascuna de les peces coreogràfiques és creada expressament per a l’ocasió i per a cada biblioteca i els seus lectors.

Amb aquesta acció, les biblioteques volen celebrar el Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril) amb la intenció de difondre aquest llenguatge expressiu, crear públics i impulsar la creació, en aquest cas, creuant les arts de la paraula i del moviment.