subcap_img_006
  • Imprimeix

Imatges per reutilitzar

Més de 700 imatges i vídeos sobre Sant Jordi a disposició de la ciutadania

Clicat Sant Jordi

Captura de pantalla del Clicat Sant Jordi

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Govern posa a disposició dels ciutadans 704 imatges d’alta resolució en obert relacionades amb la celebració. L’obertura de d’imatges es va posar en marxa l’abril del 2012 amb un primer conjunt d’imatges relacionades amb el patró de Catalunya, Sant Jordi, i la relació que el Palau de la Generalitat té amb el sant.

La iniciativa pretén consolidar el Govern de la Generalitat com un referent de transparència i col·laboració ciutadana. L’Executiu impulsa projectes propis per potenciar l’open data en l’àmbit de Catalunya, com ara un portal de dades obertes que ja ofereix més de 1.400 fitxers de diversos àmbits i temàtiques que es poden descarregar lliurement; i un portal de transparència, que ofereix continguts seguint els estàndards internacionals més avançats.

L'obertura d'imatges permet que ciutadans, entitats o empreses utilitzin les fotografies lliurement citant únicament la font de la Generalitat de Catalunya. Per tant, se’n permet tota mena d’usos: reproducció (còpia), distribució, comunicació pública, transformació i, fins i tot, usos comercials, amb la idea de crear nous productes i serveis amb més valor social i econòmic.

El catàleg d’imatges, organitzat en 16 galeries fotogràfiques, es pot visualitzar i descarregar al portal CliCat Sant Jordi.

Data d'actualització:  16.04.2014