• Imprimeix

Any Raimon Panikkar

En el centenari del seu naixement, es recorda el llegat intercultural i interreligiós del filòsof i teòleg català

16/01/2018 13:01
Cartell de l'Any Panikkar

Cartell de l'Any Panikkar

L’any 2018 se celebra l’Any Raimon Panikkar, en commemoració al centenari del naixement d’aquest filòsof i teòleg català, per difondre el seu pensament i posar en valor el seu llegat. La celebració es realitza conjuntament entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

La inauguració de l’Any Panikkar tindrà lloc al febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on el compositor Jordi Savall, amic personal de Panikkar, farà un recital en la seva memòria. La cloenda, al desembre, serà al Saló Sant Jordi, a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

La celebració inclourà moltes activitats relacionades amb la figura del pensador, entre d’altres:

 • Exposició al Palau Robert.
 • Mostra visual a l’Espai Avinyó.
 • Cicle de debats al Reial Monestir de Pedralbes.
 • Conferència de Kalpana Dass.
 • Nit de les religions.
 • Espectacle musical de Lídia Pujol amb cants vèdics.

Cal destacar també nombroses iniciatives privades, com publicacions de diverses editorials, cicles i jornades, etc. Podeu consultar totes les celebracions al dossier de premsa.

La figura de Panikkar
Raimon Panikkar ha estat un dels filòsofs més importants de Catalunya en el camp de la reflexió intercultural i interreligiosa. Compta amb una gran obra sobre diàleg intercultural i interreligiós, hinduisme i budisme, mística i espiritualitat, filosofia, ciència i religió, mite, cultura de la pau, etc. Li han dedicat congressos monogràfics internacionals, diversos llibres d’homenatge, 46 tesis doctorals i és l’únic pensador català que ha impartit les Gifford Lectures (1988-89). Panikkar va ser investit doctor honoris causa per diverses universitats, i estava en possessió de la Creu de Sant Jordi (1999), del títol de Chevalier des Arts et des Lettres concedit pel Govern francès (2000) i de la Medalla de la Presidència de la República Italiana (2001), entre altres reconeixements.

La inauguració de l’Any Panikkar tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona al febrer

Més informació

 • Web de l'Any Panikkar

  Vida i obra del filòsof i teòleg, agenda d’activitats, recursos, contacte i organització de la commemoració.

 • Dossier de premsa

  Tota la programació de l’Any Panikkar.

 • Commemoracions 2018

  L'any 2018 també es recorda Montserrat Abelló i Soler, Clara Campoamor, Maria Aurèlia Capmany, Pompeu Fabra, Joanot Martorell, Manuel de Pedrolo...