• Imprimeix

Any Pompeu Fabra 2018

Es commemora el 150è aniversari del naixement de l’autor de la normativa ortogràfica, gramatical i lèxica del català contemporani

22/01/2018 14:01
Logotip de l’Any fabra

Logotip de l’Any fabra

S’inicien les activitats de commemoració de l’Any Pompeu Fabra amb la creació d’un web (anypompeufabra.cat) i l’obertura d’un compte de Twitter (@anyfabra), que serviran de finestra per comunicar tot allò relacionat amb la celebració. Hi podreu trobar totes les activitats organitzades, així com un formulari per incloure’n de noves, recursos, notícies, etc.

El recurs més singular és el Mapafabra, un mapa que geolocalitza tots els espais dedicats a Pompeu Fabra a tots els territoris de parla catalana.

Pel que fa a les activitats, la celebració institucional dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra es realitzarà el 21 de febrer al Teatre Zorrilla de Badalona. Altres iniciatives que marcaran la commemoració seran una exposició que començarà a Barcelona, però serà itinerant, sobre la figura Fabra, així com la 6a edició dels Premis Pompeu Fabra, conferències, rutes...

Any Pompeu Fabra
El Govern de Catalunya va decidir l’agost passat dedicar l’any 2018 a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement. Fabra va ser el lingüista i gramàtic català més il·lustre: va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. El catedràtic de filologia catalana de la URV Jordi Ginebra és el comissari de l’any.

S’ha publicat un web i s’ha creat un compte de Twitter per a l’ocasió

Més informació