• Imprimeix

S’obre el termini per sol·licitar les beques Carnet Jove

Enguany s’han creat dues beques Connecta’t, una per al món de l’esport i l’altra per a la realització audiovisual

26/03/2018 13:03
Imatge de les beques del Carnet Jove Connecta't per al 2018

S’ha obert el període d’inscripcions a les Beques Carnet Jove per a joves de 16 a 31 anys, en el marc del Programa Connecta’t, que tenen com a objectiu promoure l’accés de joves al món professional en els àmbits de la comunicació, la cultura, l’acció social i l’esport.

El termini per presentar les sol·licituds és del 23 de març al 18 d'abril.

Les  beques convocades aquest 2018 són les següents:

 • Connecta’t al Disseny: col·laboració amb l’estudi de disseny gràfic del Programa Connecta’t del Carnet Jove. El beneficiari elaborarà el disseny i la il·lustració de les convocatòries del programa per a l’any 2019.
 • Connecta’t a les Lletres: tasques de periodista al diari El Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d'11 peces periodístiques.
 • Connecta’t a la Ràdio: col·laboració en la producció del programa Flaix Matí, de l’emissora Flaix FM.
 • Connecta’t al Còmic: publicació de 22 tires còmiques a la revista El Jueves, repartides en 11 tires a la revista en paper i 11 més al web de la mateixa publicació. També s’editarà un llibre amb Panini Còmics.
 • Connecta’t a la Fotografia: col·laboració amb la secció de fotografia del diari La Vanguardia, amb la publicació d’un mínim de 20 fotografies.
 • Connecta’t a la Caracterització: estada formativa en pràctiques a TV3, per conèixer el món de la caracterització, el maquillatge i la perruqueria dins del sector televisiu.
 • Connecta’t al Vestuari: estada formativa en pràctiques a TV3 durant una temporada per fer una immersió en el món del vestuari i la moda dins l’àmbit televisiu.
 • Connecta’t a l’Ambientació: estada formativa en pràctiques a TV3 per descobrir l’escenografia i el disseny d’interiors dins del sector televisiu.
 • Connecta’t al Muntatge Musical: estada formativa en pràctiques a TV3 en l’àrea de muntatge musical de la televisió.
 • Connecta’t a l’Acció Social: estada formativa en pràctiques a l’Àrea Social de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ per desenvolupar projectes relacionats amb l’obra social.

I enguany s’han convocat dues noves beques:

 • Connectat a l’esport: el beneficiari s’incorporarà a l’àrea d’alt rendiment del FC Barcelona amb l’equip de professionals que gestionen la preparació física dels jugadors de totes les seccions. Hi assistirà als entrenaments, recollirà i enregistrarà dades, farà un seguiment dels partits un cap de setmana al mes i participarà en l’avaluació del rendiment dels jugadors.
 • Connecta’t a la realització audiovisual: el beneficiari aprendrà els mètodes i les tècniques de treball del servei de realització a TV3, tot seguint el procés de realització d’un telenotícies, des de la reunió de l’escaleta fins a la realització del en directe. També assistirà a la realització d’una transmissió esportiva des d’una unitat mòbil, farà tot el seguiment de la realització d’un capítol de la telenovel·la, entre d’altres.

Què són les beques Connecta’t al Carnet Jove
Es tracta d’un programa de 12 beques que tenen com a objectiu promoure l’accés de joves al món professional en els àmbits de la comunicació, la cultura, l’acció social i l’esport. Els beneficiaris realitzen una estada d’un any en empreses de referència en els seus àmbits i obtenen una ajuda de 5.000 €.