• Imprimeix

Comença el tractament contra la mosca negra

Es faran fumigacions al tram català del riu Cinca i al Segre fins a la ciutat de Lleida

11/04/2018 11:04
Riu Segre

La Generalitat ha iniciat les fumigacions per combatre la mosca negra al tram català del riu Cinca i el Segre fins a la ciutat de Lleida. En total es realitzaran sis fumigacions fins a l’estiu, que es programaran en funció dels resultats de les prospeccions que es faran periòdicament en els punts determinats dels rius per conèixer l’evolució de la densitat de larves.

Com es fumiga
Les fumigacions es faran en helicòpter, que arribarà fins a la depuradora de Lleida. Des d’aquest punt fins al Parc de la Mitjana de Lleida s’efectuaran a través de mitjans terrestres. La fumigació consisteix a abocar mil litres d’un insecticida larvicida biològic específic per a l mosca negra en una trentena de punts. Aquest insecticida impedeix que les larves es desenvolupin.

Efectivitat del programa
Les fumigacions que s’efectuen els darrers anys contra la mosca negra han provocat la reducció d’un 90% de les picades a la població de la zona afectada respecte dels anys en què no es feia el tractament.

L’eradicació total de la mosca negra no és possible, però l’aplicació de l’insecticida arriba a eliminar fins a un 95% el nombre de larves del riu, en funció també d’altres factors com són les condicions meteorològiques, el cabal del riu, la major o menor presència d’algues i la temperatura de l’aigua. Amb els tractaments es pretén mantenir l’afectació de la plaga en uns nivells tolerables i reduir de forma significativa les molèsties per a la població.

Es preveuen sis fumigacions fins a l’estiu

Més informació