• Imprimeix

Nova campanya de donació de sang “Omple la bossa de vida”

Calen 35.000 donacions de sang per atendre les necessitats de l’estiu

12/07/2018 10:07
Imatge de la campanya

El 12 de juliol comença una nova campanya d’estiu per animar la ciutadania a donar sang abans de marxar de vacances o durant els festius. La campanya porta el lema “Omple la bossa de vida” perquè els donants ompliran una bossa de sang i se n’enduran una de roba amb el missatge “Dona el millor de tu. Dona sang” per omplir-la d’experiències durant les vacances

Bossa de sang virtual
El web donarsang.gencat.cat comptarà amb una bossa de sang virtual que s’anirà omplint a mesura que se sumin donacions, amb l’objectiu d’arribar fins a les 35.000 i tenir-la ben plena un cop acabi l’agost.

Quanta sang es necessita?
El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. 

Una bossa de sang virtual s’anirà omplint a mesura que se sumin donacions