• Imprimeix

Els pescadors d’arts menors poden tornar a pescar tonyina

A partir del 15 de juliol

16/07/2018 11:07
Tonyines

La flota catalana d'arts menors està autoritzada a la pesca dirigida de la tonyina des del 15 de juliol, per primera vegada des de l’entrada en vigor del Pla de Recuperació de la Tonyina. Es reconeixen així els drets històrics dels pescadors d’arts menors.

Segons la Resolució de la Secretaria General de Pesca del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, s’atorga una quota de 260 kg de tonyina per a cadascuna de les 79 embarcacions amb port base al litoral de Catalunya que consten en els annexos de l’Administració pequera de l’estat.

Pesca de la tonyina
L’any 2006 la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina de l’Atlàntic (ICCAT) va adoptar un Pla de Recuperació Plurianual per a la tonyina (Tunnus thynnus) de l’Atlàntic Oriental i de la Mediterrània, que ha mantingut i segueix mantenint, actualment, grans restriccions a aquesta pesquera. Des de l’entrada en vigor la normativa internacional s’ha succeït múltiples disposicions legislatives espanyoles i europees per a la gestió de les quotes de tonyina que han restringit principalment l’activitat de les flotes menys especialitzades.

Més informació