• Imprimeix

Les escoles participen en el Dia de la Ciència

Més de 12.000 alumnes de 4t d'ESO i batxillerat participaran al Dia de la ciència

06/11/2018 15:11
Dia de la ciència

En el marc del Dia de la Ciència a les Escoles, se celebren 100 conferències a càrrec de científics i científiques. Amb aquest esdeveniment, es volen fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat, apropant els científics als centres educatius.

El Dia de la Ciència a les Escoles s'inicia a les 11.30 h amb la xerrada “Els ulls de la nanociència” a càrrec de la científica Sònia Estradé Albiol i es transmetrà en directe per poder ser seguida per tothom qui ho vulgui. 

Les conferències tractaran temes diversos del món de la ciència i la recerca, com per exemple: les dones, la ciència i la tecnologia; l’estat del temps el 2025; els materials superconductors; la criptografia des del seus orígens al WhatsApp; la computació quàntica; l’epigenètica (com l’ambient influeix en l’expressió dels gens) i les cèl·lules mare; el rigor científic del cinema de catàstrofes; la cuina com a lloc d’experimentació científica; la pseudociència; la recerca científica a l’Antàrtida; o el futur de la nanorobòtica, entre d’altres.

Des de 2003, més de 167.000 estudiants d'ESO i batxillerat han seguit el Dia de la Ciència a les Escoles, i ha mobilitzat 7.000 docents, 1.500 col·legis i 1.200 investigadors i investigadores.

Hi haurà 100 conferències a càrrec de científics i científiques