• Imprimeix

Dia Mundial de la Salut Mental

S'han contractat més de 1.100 nous professionals especialistes en salut mental

10/10/2018 12:10
Imatge camp amb boira

A Catalunya, els trastorns mentals es troben entre les primeres malalties cròniques que declara patir la població i que afecten greument la seva qualitat de vida: el 6% de la població major de 14 anys presenta risc de patir ansietat o depressió. En la població d’entre 4 a 14 anys, el 5% té probabilitat de patir un problema de salut mental.

Per tal de millorar l’atenció als afectats i a les seves famílies, fins al juliol de 2018, s'han contractat més de 1.100 nous professionals especialistes en salut mental. La xifra implica un augment de professionals d’un 28% respecte el juliol de 2016.

Les noves incorporacions inclouen psicòlegs clínics, psiquiatres i infermeres especialistes en salut mental, treballadors socials, educadors socials, i terapeutes ocupacionals, principalment en els serveis comunitaris de tot Catalunya. 244 professionals s’han destinat a l’atenció a la salut mental d’infants i joves.

Juntament amb el nou model d'atenció, s'ha augmentat la despesa destinada a la salut mental i addiccions amb una inversió addicional de 70 milions l’any 2017, a banda dels 2,6 M€ del Pla estratègic de recerca i innovació en salut per a projectes de recerca en salut mental.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones tindrà algun tipus de trastorn mental al llarg de la seva vida.

 

Una de cada quatre persones tindrà algun tipus de trastorn mental al llarg de la seva vida