• Imprimeix

Comença la construcció del nou CAP Santa Eulàlia a l'Hospitalet de Llobregat

Estarà enllestit a finals del 2020 i substituirà l’antic CAP Mossèn Cinto Verdaguer

05/11/2018 12:11
Recreació del futur CAP

Han començat les obres de construcció del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Santa Eulàlia, situat al carrer de l'Alhambra número 20 de l’Hospitalet de Llobregat. El nou equipament substituirà l’antic centre, el CAP Mossèn Cinto Verdaguer, quan entri en funcionament a finals del 2020.

El nou CAP, que  s’està construint en un solar cedit per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, disposarà de més de 1.500 metres quadrats útils i suposarà un increment de esl nombre de consultes, que passaran de les 18 de l’actual CAP Mossèn Cinto Verdaguer a les 35 projectades al nou centre.

El centre atendrà els 19.728 habitants de població assignada de l’Àrea Bàsica de Salut Santa Eulàlia.

La cartera de serveis del futur CAP inclourà activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció domiciliària, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària i atenció odontològica.

Pacte de salut i benestar de la Ciutat
La construcció d’aquest nou equipament s’emmarca dins del Pacte de salut i benestar de la Ciutat, que fins al 2021 preveu una inversió global en infraestructures a l’Hospitalet de Llobregat de 59 milions d’euros, dels quals 15,5 milions d’euros es destinaran a l’atenció primària i comunitària. Altres actuacions previstes, a més del nou CAP Santa Eulàlia Nord, són:

  • La nova construcció del CAP Florida Sud, que acollirà els professionals de medicina i infermeria de família de l’EAP Florida Sud.
  • La remodelació del CAP Just Oliveras.
  • La construcció d’un nou gran equipament sanitari que aculli l’EAP Sant Josep (actualment ubicat al CAP Just Oliveras), i que permeti traslladar i ampliar el CUAP Pura Fernández així com ubicar una segona base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al municipi, entre d’altres serveis.

El nou CAP atendrà més de 19.700 persones

Més informació