• Imprimeix

Prova de sirenes que alerten d'accident químic a la població

El dijous, 8 de novembre, a partir de les 10 del matí, sonaran seqüencialment 86 sirenes a 38 municipis catalans

07/11/2018 10:11
Icona d'una sirena

Protecció Civil de la Generalitat prova aquest dijous, 8 de novembre, l’efectivitat del so i cobertura de les sirenes serveixen per alertar la població en cas d’accident químic. Al llarg del matí, entre les 10.00h i les 12.50h, s’activaran seqüencialment 86 sirenes d’avís de risc químic ubicades en 38 municipis catalans. Les últimes sirenes afegides són 3 a Terrassa.

Per què es proven les sirenes?
Aquesta prova, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en què es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.

En què consisteix la prova?
L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

Com s’avisa la ciutadania?

  • Enviament de missatges massius a través de l’aplicació mòbil gencat per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona.
  • Informació a través de Twitter amb l’etiqueta #ProvaSirenes.
  • Enviament d’un SMS a les persones sordes que viuen a la zona de risc químic.
  • Trucada de veu automàtica a les persones de la zona de Campredó que no disposen d’altre mitjà d’avís de risc químic.

L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons.

Més informació