• Imprimeix

Nova Guia de visualització de dades

Explica de manera senzilla com representar informació complexa de forma gràfica i eficient

21/11/2018 12:11
Pantalla amb la Guia de visualització de dades, durant la presentació

Pantalla amb la Guia de visualització de dades, durant la presentació

La Generalitat de Catalunya ha presentat la Guia de visualització de dades, una eina adreçada als departaments i organismes de la Generalitat, però també a la ciutadania, que explica de manera senzilla com representar informació complexa de forma gràfica i eficient. Això és clau per tenir una ciutadania millor informada.

La Guia l’ha elaborat la Direcció General d’Atenció Ciutadana juntament amb dos experts en la matèria i amb el suport de la Direcció General de Difusió que ha ampliat les pautes de disseny corporatiu de gràfics i taules.

Per què serveix la visualització de dades
La visualització de dades es basa en ordenar les dades i comunicar-les de manera entenedora i senzilla, mitjançant gràfics. Gràcies a la visualització de dades es pot comprendre la relació que existeix entre tendències socials, econòmiques o demogràfiques, representar-les en un mapa, creuar dades de diverses procedències, endevinar tendències futures i extreure’n conclusions.

Terminologia en català
El Termcat ha publicat un vocabulari sobre visualització de dades, ja que normalment els conceptes sobre aquesta temàtica són en anglès. Aquest diccionari presenta una cinquantena de termes en català, castellà i anglès, amb notes i imatges corresponents als principals formats de visualització més utilitzats a dia d’avui.

El TERMCAT ha publicat en una terminologia per adaptar al català els neologismes anglesos

Més informació