• Imprimeix

Es posa en marxa un nou jutjat al Vendrell

És un jutjat mixt que tractarà casos civils i penals

07/01/2019 11:01
Façana dels jutjats del Vendrell

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9 del Vendrell va entrar en funcionament el 31 de desembre passat. Està ubicat a l’edifici judicial de la ciutat, al carrer de Francesc Riera i ha suposat una inversió de 50.000 euros per adequar-hi l’espai i dotar-lo de mobiliari.

El nou jutjat és mixt i tractarà casos civils -família, internaments, incapacitacions de persones, desnonaments...- i penals -instrucció de furts, robatoris, casos de corrupció, delictes de trànsit o delictes contra la salut pública-. El Jutjat també prestarà el servei de guàrdia.

Amb el nou jutjat s’han incorporat 12 nous professionals, concretament sis tramitadors, cinc gestors judicials i un auxili judicial. A més a més, hi ha un jutge i un lletrat que depenen del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Ministeri de Justícia, respectivament.

El partit judicial del Vendrell dona servei a 25 municipis de les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Baix Penedès, amb una població total de més de 138.000 habitants.

Calendari d’obertura de jutjats fins 2020
Durant el 2019 es crearan els jutjats de Sabadell (1a Instància 9 i 10) i Lleida (1a Instància 9); i el 2020 entrarà en funcionament el de Girona (1a Instància 7).

Al 2019 entraran en funcionament tres jutjats, dos a Sabadell i un a Lleida, i al 2020 un a Girona