• Imprimeix

Ajuts per comprar taxis de baixes emissions

Les subvencions són per a vehicles que hagin de circular per la conurbació de Barcelona

11/05/2018 19:05
taxis

L'any passat les subvencions es van atorgar a 201 sol·licituds, 30 de les quals, a vehicles elèctrics.

Disminuir els vehicles contaminants a la conurbació de Barcelona és clau per rebaixar els contaminants atmosfèrics. Per aquest motiu, s’obre la convocatòria de les subvencions per al foment de l'adquisició de vehicles elèctrics i de baixes emissions destinats al servei de taxi, a un ús comercial i a altres serveis, que operen en zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric per a l'any 2018.

El termini per presentar les sol·licituds  i les justificacions és des del 12 de maig fins a l'11 de juliol.

L’objectiu és afavorir la renovació dels vehicles per altres models de menor consum i que generen menys diòxid de carboni (CO2), òxids de nitrogen (NOx) i partícules. El sector del taxi es considera prioritari pel que fa a l'adquisició de vehicles «nets», atès que realitza desplaçaments de més de 50.000 km anuals per vehicle, bàsicament en zones urbanes densament poblades.

Quantia dels ajuts
La resolució destinarà 300.000 euros a incentivar la renovació. En concret:

  • 4.500 euros per a la compra de cotxes elèctrics purs, elèctrics d'autonomia estesa o híbrids endollables amb autonomia elèctrica mínima de 40 km;
  • 1.200 euros més per a vehicles híbrids de benzina amb emissions inferiors o iguals a 60 mg NOx/km (Euro 6 o superior) i els que emprin com a font d'energia GLP i gas natural, o bifuel, amb motor de benzina.

Aquesta és la tercera convocatòria d’ajuts per a l’adquisició de taxis i vehicles comercials «nets». L’any passat les subvencions es van atorgar a 201 sol·licituds, 30 de les quals, a vehicles elèctrics.

També inclouen vehicles i furgonetes comercials

Més informació