• Imprimeix

Catalunya a l'Alimentaria

Catalunya disposarà per primer cop d’un espai en exclusiva amb una programació de més de 80 activitats

13/04/2018 19:04
Cartell d'Alimentaria 2018

Cartell d'Alimentaria 2018.

La tercera edició del Fruit Business Forum, una aplicació per localitzar elaboradors catalans amb certificació halal i la promoció dels productes pesquers de proximitat són alguns dels plats forts de la fira Alimentaria 2018, que comença dilluns a la Fira de Barcelona.

Més de 190 empreses catalanes participaran en el Saló gràcies a la promoció de la Generalitat de Catalunya, que ha facilitat espais d’exposició.

A més, com a novetat, Catalunya disposarà en exclusiva de l’espai Catalonia Food and Gastronomy HUB, una àrea de 320 m2 al Pavelló 3, que oferirà més de 80 activitats: degustacions, mostres de cuina, presentacions de productes, ponències, trobades sectorials i reunions empresarials.

Actes destacats de la fira:

  • Fruit Bussiness Forum (17 i 18 d’abril). Tercera edició de l’espai de promoció de les exportacions de la fruita, un dels sectors més dinàmics de l’economia agroalimentària catalana.
  • Manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat (16 d’abril), els Grups d’Acció Local Pesquers del Mediterrani nord-occidental presentaran el Manifest, i es duran a terme mostres culinàries d’espècies pesqueres típiques del MediterranI, com el seitó i el pop.   
  • Directori en línia per buscar els elaboradors catalans amb certificació halal (18 d’abril). L’acte es complementarà amb la cuina en directe de plats autòctons dels Emirats Àrabs i s’elaborarà un menú halal amb el receptari català com a protagonista.
  • Presentació d’Una història de plaers (17 d’abril), vídeos de la nova campanya de productes agroalimentaris amb Denominacions d'Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides.

Motor de l’economia catalana

La indústria agroalimentària és un dels principals sectors industrials de Catalunya, on el sector primari, juntament amb la indústria de transformació d’aliments, representa prop del 4% del PIB de Catalunya i el 18,6% de l’industrial; és el tercer sector exportador, amb el 14,27% del valor total; és la primera indústria manufacturera pel que fa a ocupació i compta amb més de 70.000 explotacions i empreses arreu del país.

Més de 190 empreses catalanes participaran a Alimentaria 2018 amb el suport del Departament d’Agricultura

Més informació