• Imprimeix

Contra la velocitat excessiva a les carreteres

També es controlaran l'alcohol i les drogues

06/08/2018 14:08
velocitat excessiva

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa durant aquesta setmana i fins diumenge 12 d’agost, una campanya policial de controls de velocitat, coordinada amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals.

S’aprofitaran els controls també per a detectar el consum d’alcohol i drogues i evitar així conductes de risc a la carretera.

Durant els primers sis mesos de 2018, ha augmentat un 11% la velocitat mitjana respecte al mateix període de l’any anterior.

A més velocitat, lesions més greus

  • L’increment de la velocitat augmenta la violència dels impactes en els sinistres viaris. Una col·lisió a 50 km/h equival a una caiguda des de 10 metres d’altura, mentre que a 160 km/h es multiplica per deu.
  • La distància de seguretat amb el cotxe del davant depèn de la velocitat. A 120 km/h es recorre la distància equivalent a un camp de futbol abans d’aturar un cotxe.
  • A les vies urbanes, la velocitat excessiva pot tenir conseqüències de gravetat per a vianants i ciclistes. A partir de 80 km/h les conseqüències són pràcticament sempre mortals.
  • La velocitat inadequada i excessiva no només és negativa per a la seguretat viària, sinó també per al medi ambient i el consum energètic.

Mobilitat d’estiu

Aquesta campanya es fa coincidint amb el període de vacances del mes d’agost, un mes  en què es produeix un gran augment de la mobilitat a les carreteres catalanes. És per això que cal incidir en el control de la velocitat excessiva com a factor concurrent de l’accidentalitat, ja que durant aquest 2018 la velocitat s’ha incrementat especialment en dies d’operacions especials de trànsit.

Durant els primers sis mesos de 2018, ha augmentat un 11% la velocitat mitjana