• Imprimeix

Eliminar l'hepatitis C a Catalunya

En el primers sis mesos de 2018 s’han iniciat 3.556 tractaments d’hepatitis C

25/07/2018 17:07
Dades sobre l'hepatitis C

El Govern de la Generalitat s’ha proposat l'eliminació de l'hepatitis C a Catalunya com a compromís polític, d'acord amb el repte de l'Organització Mundial de la Salut d'eliminar la infecció a tot el món l'any 2030. Per fer-ho, està a punt d’aprovar el Pla de prevenció i control de l'hepatitis C a Catalunya.

Què és l’hepatitis C?

  • L'hepatitis C és una infecció viral de caràcter crònic que cursa sense símptomes en la majoria dels casos però que, a llarg termini, és la primera causa de malaltia del fetge greu, com ara la cirrosi i l’hepatocarcinoma.

Quina incidència té a Catalunya?

  • Tot i l'estabilització de la mortalitat des de l'any 2011, segueix sent 4 vegades superior a la del conjunt de la població catalana.

Es pot curar?

  • En els darrers anys han aparegut tractaments molt eficaços, de curta durada i molt ben tolerats. A Catalunya s’han tractat gairebé 21.000 persones afectades d’hepatitis C des de març del 2014 i actualment el tractament aconsegueix unes taxes de curació del 94%.

Quanta gent rep aquests tractaments a Catalunya?

  • En el primer semestre de 2018 s'han iniciat 3.556 tractaments d’hepatitis C. Catalunya té una de les proporcions de tractaments per habitant més alta d'Europa.

Com puc saber si tinc la malaltia?

  • L'Hepatitis C es transmet per contacte amb la sang d’una persona infectada. Si una persona sospita que podria tenir hepatitis C, hauria d’anar al seu metge per sol·licitar una anàlisi de sang.

El dissabte 28 de juliol se celebra el Dia Mundial de l’Hepatitis