• Imprimeix

Estafa en compres en línia pel Black Friday

Ofereixen descomptes falsos de fins al 90%

22/11/2018 20:11
Anunci fals

Desconfiïn d'aquest anunci tipus que el grup ha inserit en diverses de les seves webs falses en diversos idiomes i de diferents marques però amb un mateix disseny gràfic

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal han iniciat una investigació al detectar que des d'un servidor de Turquia s'estaven llençant campanyes publicitàries fraudulentes de grans marques comercials de roba, complements i electrònica oferint grans descomptes pel Black Friday.

Des del servidor s'han publicat una gran quantitat de webs falses que imiten perfectament l'aparença de les oficials oferint descomptes de fins al 90% en productes seleccionats de les marques.

La intenció dels autors d'aquest frau és doble. D'una banda aconseguir fer càrrecs per les compres que les víctimes facin dels productes que mai rebran, i d'altra aconseguir les seves dades bancàries per poder fer compres, contractes i altres càrrecs bancaris.

La campanya no només és a Catalunya, sinó a escala mundial. Per aquest motiu els Mossos ja han posat en coneixement dels fets a la Interpol.

Des dels Mossos s'adverteix a la ciutadania que els pròxims dies en les seves compres en línia:

  • Desconfiïn d'ofertes que facin descomptes molt exagerats.
  • Contrastin les ofertes, alertes i la publicitat que els arribin per canals que no siguin els de les marques oficials.
  • Desconfiïn de pàgines webs amb dominis estranys (no és habitual que les marques comercials facin servir dominis tipus .online o .org) encara que hi hagi el "htpps".
  • Contrarestar els descomptes directament a la pàgina oficial de la marca o les seves xarxes socials.

L’estafa és mundial i es fa des d’un servidor de Turquia

Més informació