• Imprimeix

Fem una visita virtual a les estacions d'FGC

Visitar virtualment les estacions ajuda els usuaris esporàdics a planificar els desplaçaments

07/02/2018 18:02
Estació de Gràcia

Estació de Gràcia.

Algunes de les estacions més representatives de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) estan disponibles a internet perquè les visitin des d’arreu del món. Són les estacions de Pl. Catalunya, Provença, Gràcia i Muntaner de la línia Barcelona-Vallès, i les de Pl. Espanya i Europa | Fira de la línia Llobregat-Anoia.

Una eina útil per als usuaris esporàdics

Per passejar-hi virtualment tan sols s’ha d’accedir a Google Maps i triar l’opció de visualització Street View. Aquesta tecnologia ofereix la possibilitat de recórrer els vestíbuls i les andanes de les estacions de forma immersiva i veure-les en visió panoràmica de 360 graus.

L’eina es considera de gran utilitat per als usuaris esporàdics del servei d’FGC, però també per als turistes que es desplacin amb tren durant la seva estada.

Així, per exemple, la visualització de les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira facilitarà els desplaçaments als milers de congressistes que utilitzen FGC durant els dies del Mobile World Congress.

Objectiu: incorporar totes les estacions

L’objectiu del projecte és incorporar progressivament la resta d’estacions de la xarxa de Ferrocarrils a la visualització amb realitat virtual de Google Street View.

Aquesta iniciativa neix a través d’un procés d’estreta col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’empresa Google.

Aquests són els enllaços per visitar les estacions:

 

Google Street View incorpora al seu catàleg les estacions de Pl. Catalunya, Provença, Gràcia, Muntaner, Pl. Espanya i Europa | Fira