• Imprimeix

Històries de setge, objectes singulars i castells de pel·lícula

També s'exhibeixen maquetes de maquinària de setge de grans dimensions

06/09/2018 17:09
castells

El terme castell prové del terme llatí castellum, diminutiu de castrum i fa referència a un espai fortificat. Tot i que l’origen el trobem a l’antiguitat greco-romana, no serà fins a les darreries de l’Alta Edat Mitjana quan es van generalitzar.

L'exposició «L'esplendor dels castells medievals catalans», al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), ens permetrà conèixer l’evolució i els secrets que amaguen aquestes fortificacions entre els segles IX i XVII.

Catalunya, com a terra de frontera al llarg de bona part de l'edat mitjana, constitueix un espai privilegiat per comprendre l'evolució dels castells. Es van generalitzar pels volts de l’any 1000 amb diferents formes: castells de frontera amb el món andalusí, castells de control del territori i com a fórmula d'assentament i domini del poblament. Els castells acabaran quan canvia la societat i les ciutats i el comerç floreixen.

Per a aquesta exposició s'han seleccionat més d'una seixantena d’objectes procedents de més de quinze equipaments culturals de tot el món. També s’exhibeixen maquetes de maquinària de setge de grans dimensions i una rèplica única d'una brigantina, una cuirassa d’escames d'acer.

A l'exposició «L'esplendor dels castells medievals catalans» s'hi exposen objectes d'extraordinari valor històric