• Imprimeix

Ja està disponible en línia la nova Terminologia del càncer

Aplega més de 200 termes bàsics relacionats amb el càncer i la recerca oncològica

03/12/2018 14:12
càncer

El diccionari inclou les teràpies genètiques de darrera generació

El TERMCAT ha publicat en línia la Terminologia del càncer, que aplega més de 200 termes bàsics relacionats amb el càncer i la recerca oncològica. Amb aquesta acció el TEMCAT se suma a les actuacions en suport de La Marató de TV3 de 2018, dedicada al càncer des dels avenços en la recerca biomèdica. El diccionari s’ha dut a terme amb la voluntat de contribuir des de l’àmbit de la terminologia a donar més visibilitat i reconeixement públic a aquesta iniciativa solidària. 

Què conté la terminologia?

Cada fitxa conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà, francès i anglès; una definició, i, si escau, notes explicatives. 

Més diccionaris en línia

El TERMCAT ofereix actualment més de 120 títols dedicats a diversos camps d’especialitat. Entre aquests títols, n’hi ha més d’una vintena relacionats amb les ciències de la salut, dels que destaquen la Terminologia de les malalties infeccioses, la Terminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques o el Diccionari de malalties metabòliques: obesitat i diabetis, que es van editar amb motiu d’edicions precedents de la Marató de TV3.