• Imprimeix

La verema es preveu més abundant

A totes les denominacions es calcula una collita superior a la de l'any passat

09/08/2018 15:08
verema

La verema d’aquest any es preveu més quantiosa a totes les denominacions d’origen. També es farà més tard que l’any passat, cosa que suposa un retorn al temps normal de verema dels últims anys, és a dir, mitjans-finals d’agost o començaments de setembre, si no es repeteixen onades de calor durant les pròximes setmanes d’agost.

Per territoris

  • A la Terra Alta es preveu una collita superior a la de l’any passat i amb un inici de verema una setmana retardat.
  • Tant al Priorat com al Montsant es preveu que les collites recuperin les dates d’inici normals dels darrers anys, i una producció superior a la de l’any 2017.  
  • A l’Empordà calculen una collita bona, superior a l’any passat en rendiment, una producció global en la mitjana dels darrers anys i un començament de la verema una setmana més tard respecte de l’any 2017.
  • Costers del Segre preveu una collita superior a l’any passat, amb un estat sanitari molt bo.
  • La Conca de Barberà calcula iniciar la verema entre la darrera setmana d’agost i la primera de setembre. La sortida de raïms ha estat correcta, exceptuant la varietat trepat com a conseqüència de l’anterior sequera.
  • Al Pla de Bages, la verema s’iniciarà els darrers dies d’agost, com en anys habituals. De moment, es calcula una collita entre un 20-30% superior a l'any passat.
  • A Alella, es preveu una pujada de la producció a l’entorn d’un 10% respecte de l’any passat. La previsió d’inici de la verema de les varietats primerenques és cap al 15 d’agost, i la de les varietats com la pansa blanca o la garnatxa, cap a començaments de setembre si continua el temps de calor i no hi ha pluja. El míldiu ha afectat algunes varietats, però sense un impacte greu.
  • Al Penedès, l’inici de verema serà entre el 9 i el 10 d’agost, segons la zona. Hi ha vinyes amb una afectació de míldiu important, tant en fulla com en fruit. No s’espera que això afecti la qualitat de la verema, però sí que podria suposar una pèrdua de raïm puntual.
  • Al Montsant, s’estima un increment de la producció respecte de l’any passat fins a arribar a uns nivells pròxims a la mitjana. S’espera l’inici de la verema cap a primers de setembre.

La verema s'endarrerirà d'una a dues setmanes respecte de l'any 2017