• Imprimeix

Llegir a la fresca

Les biblioteques públiques catalanes comencen l'estiu amb les seves propostes de lectura, revistes, vídeos, creativitat i premis

18/06/2018 17:06
llibres a la platja

Amb l’arribada de l’estiu moltes biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya organitzen activitats per fer arribar la lectura al seus usuaris allà on siguin. Aquí teniu les més destacades:

Concurs de lectura Llegir té premi: #llegirtépremi

Fins al 9 de setembre, prop de 1.000 joves d’entre 10 i 16 anys podran participar en el concurs "Llegir té premi". Els joves participants en aquest concurs s’organitzaran en dues categories, de 10 a 12 anys i de 13 a 16 anys.

Un cop llegida l’obra seleccionada, els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat, cada pregunta correcta genera uns punts, com més títols llegits i respostes encertades, més punts s’acumulen. Guanyaran els cinc primers.

Biblioteques a la fresca: #bibliotequesalafresca

Com cada any les biblioteques públiques enceten una nova temporada de lectures refrescants i habiliten espais de lectura a l’aire lliure: piscines, platges, parcs, places... Entre els objectius d’aquest servei d’estiu en destaca la creació de nous lectors i l’associació de la lectura amb el temps de lleure.

Concurs per al foment de la lectura i de les revistes en català: #biblioestiurevistes

Es posa en marxa el concurs #biblioestiurevistes. La persona que aconsegueixi més “m’agrada” amb la foto que publiqui a les xarxes socials (Twitter, Facebook o Instagram) llegint una revista en català i amb l’etiqueta #biblioestiurevistes serà el guanyador/a d’una tauleta i una subscripció anual a l’iQuiosc, el portal de revistes en català de l’APPEC.

Concurs de bibliotràilers (booktrailers) i tallers de creació audiovisual: #booktrailers

5à edició del concurs de bibliotràilers adreçat a joves d’entre 14 i 18 anys amb l’objectiu de dinamitzar i promoure la lectura, la cultura i les biblioteques.

Els participants han de presentar un bibliotràiler (booktrailer) de l’obra literària que hagin seleccionat. A partir de la votació del jurat es lliuraran diferents premis als més creatius. També es faran tallers de creació audiovisual.

Fins al 9 de setembre, prop de 1.000 joves d’entre 10 i 16 anys podran participar en el concurs "Llegir té premi"