• Imprimeix

Ja es poden sol·licitar els ajuts al foment del català

Les sol·licituds s'han de tramitar per internet

17/04/2018 10:04
Subvencions foment llengua catalana

Des del 17 d’abril està obert el termini per sol·licitar subvencions per a iniciatives d’empreses que incorporin el català en productes tecnològics, per a entitats que fomentin la llengua catalana i per fomentar el català al cinema.

Subvencions per al foment de la llengua catalana
L’objectiu d’aquestes subvencions és donar suport a projectes d’entitats sense ànim de lucre per al foment de la llengua catalana a Catalunya. El pressupost previst per a aquesta línia és de 415.000 €, un 10,6% superior a la dotació del 2017 i el termini finalitza el 2 de maig.

La convocatòria prioritza actuacions en els àmbits laboral i empresarial, de joventut i de lleure. Enguany, a més, coincidint amb la commemoració de l’Any Fabra també s’impulsaran actuacions que contribueixin a fer conèixer l’obra i la figura de Pompeu  Fabra. 

Subvencions a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics
Amb l’objectiu que augmenti l'oferta de productes digitals en català, es convoca una línia específica per a iniciatives d’empreses que incorporin el català en productes tecnològics, que subvenciona despeses de traducció, de correcció i de localització d’aplicacions i de videojocs.

El pressupost per aquests ajuts és de 100.000 € i el termini finalitza el 2 de maig.

Cinema en català
S’obren dues convocatòries per fomentar el català al cinema. Una de les línies és per a la subtitulació i el doblatge en català de llargmetratges d’estrena en sales d’exhibició. En aquest cas, el termini finalitza el 31 d’octubre i la dotació prevista és d’1,4 milions d'euros.

Una segona línia de suport  al cinema se centra en l’ajut a l’explotació posterior a l’estrena: plataformes de vídeo a la carta, Blu-ray, DVD, etc. El termini finalitza el 31 d’octubre i l’import previst per a aquesta línia és d’1 milió d'euros.

Altres subvencions
A partir del 8 de maig s’obrirà el termini per a altres subvencions:

  • Per a la traducció al català d’obres literàries i d’obres no literàries
  • Per promoure el coneixement i l’ús de la llengua de signes catalana
  • Per promoure el coneixement i l’ús de l’occità, aranès a l’Aran, a Catalunya