• Imprimeix

Pilots es formaran a l'aeroport de Lleida-Alguaire

Consolida la seva vessant d’aeroport de formació, industrial i tecnològic

30/10/2018 18:10
Aeroport de Lleida-Alguaire

L’escola de pilots líder a Europa, BAA Training, ha escollit l’aeroport de Lleida-Alguaire com a base. L’activitat ja es fa notar de manera que les operacions s’han multiplicat per sis a l’octubre, de 189 l’any passat a més de 1.000 aquest any. A més, altres empreses aeronàutiques utilitzen l’aeroport per fer formació, proves de coets i test de drons, entre d’altres.

Per a l’aeroport, aquest augment d’activitat significa dues coses. D’una banda, l’ampliació de les hores de control aeri, de dos a set dies la setmana. I d’altra banda, la consolidació de l’aeroport com a espai per a la indústria aeronàutica.  

BAA ha decidit invertir en l’aeroport de Lleida com a la seva base de referència fora de Lituània. Actualment hi ha 35 alumnes de diferents països del món que s’han instal·lat a Lleida per a fer les pràctiques de vol i convertir-se en pilots comercials.

D’aquí a dos mesos, els alumnes marxaran i n’arribaran entre 40 i 50 més. L’any 2019 es preveu que de 40 alumnes passin a ser-ne 120. En total, seran uns 400 a l’any.

L'escola de formació de pilots líder a Europa ha triat l'aeroport com a base