• Imprimeix

Protegir els vianants de les infraccions dels conductors

La campanya lluitarà també contra la indisciplina i les conductes de risc per part dels propis vianants

16/04/2018 18:04
Pas de vianants

Aquesta és la sisena de les disset campanyes previstes aquest 2018 que incidiran en els principals factors de sinistralitat

En el que portem de 2018, han mort 11 vianants a Catalunya: 6 als carrers de diferents municipis i uns altres 5 a les carreteres catalanes. Ateses les xifres de sinistralitat en zona urbana, en què una part important de les víctimes mortals per accident de trànsit són per atropellament, el Servei Català de Trànsit coordina una campanya de control i protecció dels vianants del 16 al 22 d’abril.

La campanya, que es farà d’acord amb les Policies Locals de diversos municipis, vol posar èmfasi en el control preventiu i l’empara dels vianants, els més vulnerables en l’àmbit de la mobilitat.

A més, es vetllarà per lluitar contra la indisciplina en el respecte als semàfors i els passos de vianants i es faran controls preventius dels creuaments incorrectes per part dels vianants. També s’incidirà en les conductes antireglamentàries que impliquin un comportament que entorpeixi indegudament la circulació i que originin perjudicis o molèsties innecessàries a les persones.

Campanyes preventives

Aquest és el segon any que es duen a terme campanyes de protecció de vianants. Enguany, se’n realitzaran dues: la present, del 16 al 22 d’abril, i una altra a l’octubre, del 22 al 28 d’octubre.

Aquesta acció és la sisena campanya preventiva i integral que es fa aquest 2018.

Les policies locals realitzaran controls per combatre les infraccions de conductors que posin en perill la integritat dels vianants