• Imprimeix

S'activa l'estació de regeneració d'aigua del Prat de Llobregat

Per ara l'objectiu serà mantenir el bon estat dels aqüífers de la Vall Baixa i el Delta, i frenar la intrusió salina

16/04/2018 18:04
Estació de Regeneració d’aigües (ERA)

Durant la passada setmana ha entrat en funcionament l’Estació de Regeneració d’aigües (ERA) del Prat de Llobregat que, per mitjà d’un tractament especial dona com a resultat una aigua apta per a ser abocada riu amunt, en cas de necessitat, per exemple davant d’una alerta per sequera. Habitualment l’aigua sortint de la depuradors s’aboca, amb totes les garanties, mar endins.

Malgrat que en les últimes setmanes les condicions meteorològiques han permès una certa recuperació del nivell dels embassaments, i la situació no és tan crítica com ho ha estat aquest hivern, la posada en marxa d’aquesta instal·lació és clau per augmentar la garantia de subministrament a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquest fet requereix tenir operatives al 100% les instal·lacions de l’ERA del Llobregat, que es van construir en el seu moment per augmentar els cabals que circulen pel riu i, també, contribuir a recarregar els aqüífers —ja que són reserves estratègiques—, així com també aportar cabals ambientals a les llacunes de la Vall Baixa i el delta del Llobregat o a frenar la intrusió salina del mar.

La instal·lació pot arribar a produir fins a 3 m3/s, que és el consum equivalent d'aigua per a una població de més de un milió d'habitants (l'equivalent al 25% de la demanda de l'Àrea Metropolitana de Barcelona).

Obté una aigua de prou qualitat per ser reutilitzada, enlloc de ser abocada al mar com l'aigua depurada convencional