• Imprimeix

S’atura l'enderroc dels jutjats de Lluís Companys per troballes arqueològiques

Els arqueòlegs troben una necròpolis dels segles VII i IX

02/08/2018 12:08
Tomba possiblement del segle IX trobada al solar del Passeig Lluís Companys.

Tomba possiblement del segle IX trobada al solar del Passeig Lluís Companys.

S'ha aturat l’enderroc dels antics jutjats del passeig de Lluís Companys a causa d'unes troballes arqueològiques. Això endarrerirà la demolició i la neteja del solar. El calendari definitiu dependrà dels treballs que s'hi facin i de les restes que es vagin trobant. L'enderroc va començar el juny del 2017 i havia d’acabar aquest estiu.

Una necròpolis del segle VII

Els arqueòlegs han localitzat una necròpolis amb 16 enterraments d’entre els segles VII i IX. La troballa s’ha localitzat a l’illa entre el passeig de Pujades, el passeig Lluis Companys i el carrer del Comerç. Els treballs apunten que podria acabar sent la necròpolis de l’època medieval més gran en extensió excavada i documentada a Barcelona.

L'actuació, d'altra banda, confirma que aquella zona es va anivellar entre 1715 i 1718 amb les runes del setge del 1714 per poder construir-hi la fortalesa de la Ciutadella.

Els treballs també han deixat al descobert fragments de murs i paviments de l’antic Palau de les Belles Arts, que va ser construït per l’Exposició Universal del 1888.

La demolició descobreix un mosaic de l’Exposició Universal de 1888

Més informació