• Imprimeix

Servei d’acompanyament a judici per a les víctimes més vulnerables

Donarà cobertura, a partir del 3 d’abril, als 49 partits judicials catalans

29/03/2018 16:03
Sala per a l'acompanyament de les víctimes vulnerables

Sala per a l'acompanyament de les víctimes vulnerables.

El servei d’acompanyament a judici s’amplia a tot Catalunya. D’aquest servei es pot beneficiar qualsevol persona víctima d’un delicte que necessiti suport emocional, orientació o acompanyament quan ha d’assistir a un judici. Fins ara només es feia des de les oficines d’atenció a la víctima del delicte de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

En què consisteix l’acompanyament

Els tècnics, professionals de la psicologia i el treball social, acompanyen físicament la víctima al judici, li donen suport psicològic o emocional abans, durant i després de la vista oral i vetllen perquè s’apliquin els elements físics de protecció visual, com ara la col·locació de mampares o que la víctima i l’agressor utilitzin circuits alternatius en els jutjats per tal que no es trobin.

Qui ho pot sol·licitar

Poden sol·licitar aquest servei les víctimes de qualsevol delicte quan, per les seves condicions de vulnerabilitat física o psicològica, necessitin que les acompanyin en el moment del judici. L’acompanyament el pot proposar la víctima, els seus familiars, l’advocat, el jutge o els mateixos tècnics de les oficines d’atenció a la víctima del delicte.

L’ampliació d’aquest servei s’ha fet a través de l’adjudicació, mitjançant concurs públic, a l’empresa d’interès social Intress per a un període de 15 mesos i per un import d’1.953.939 euros.

També es reforçarà la presència en tot el territori del tècnics que atenen les víctimes de violència de gènere en el moment de la compareixença davant dels jutjats de violència sobre la dona.

Les víctimes més vulnerables podran demanar que les acompanyin a judici des de qualsevol jutjat de Catalunya