• Imprimeix

Un Congrés vigilat per drons

L’ús d’aeronaus al permetrà que el dispositiu policial tingui imatges i vídeos en temps real

22/02/2018 19:02
Imatge d'un dron

Imatge d'un dron

El Cos de Mossos d’Esquadra incorporarà per primera vegada drons al dispositiu de seguretat del Mobile World Congress 2018. El primer vol es farà el dilluns, 26 de febrer.

L’ús d’aeronaus permetrà que el dispositiu policial tingui imatges i vídeos en temps real.

Coordinació amb l’aeroport del Prat

Per poder realitzar aquesta operació ha estat necessari coordinar-se amb el gestor de l’espai aeri, ENAIRE, donat que el recinte on es fa el congrés es troba dins de la distància mínima de seguretat de 8 quilòmetres entorn de l’aeroport del Prat. Entre altres mesures, comptaran amb un agent radiofonista per comunicar-se amb la torre de control de l’aeroport.

El cos de Mossos d’Esquadra utilitza drons des de l’any 2012 per ajudar a resoldre investigacions criminals, tot i que és la primera vegada que un cos policial es coordina amb ENAIRE per a realitzar un vol en espai aeri controlat.

Pla Director de Seguretat del MWC

El Pla Director de Seguretat està dissenyat per a garantir el normal funcionament del congrés i maximitzar les condicions de seguretat de tots els assistents i residents. Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat treballaran conjuntament i de forma coordinada per garantir la seguretat i la mobilitat d’aquest esdeveniment. El Pla preveu el reforçament de les mesures de seguretat passiva.

Els Mossos d'Esquadra disposaran per primera vegada de drons al dispositiu del Mobile World Congress

Més informació