• Imprimeix

Un pont cap a l'expansió internacional

La 25a edició de la Setmana de la Internacionalització coincideix amb el màxim històric de les vendes de Catalunya a l’exterior

14/05/2018 19:05
exportacions

400 empreses catalanes participen fins divendres en la 25a edició de la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa-.

Durant cinc dies, les empreses participaran en 8 seminaris especialitzats i 4 sessions de treball diferenciades per sectors. En aquestes reunions, les empreses podran informar-se sobre els mercats on el seu producte o servei té més oportunitats de negoci, rebre assessorament per dur a terme un projecte a l’exterior, trobar socis i analitzar els millors instruments per finançar els seus processos d’internacionalització.

Rècords d’exportacions

La 25a edició de la Setmana de la Internacionalització coincideix amb el moment en què les exportacions catalanes registren els seus màxims històrics. L’any 2017 les vendes de Catalunya a l’exterior van assolir els 70.800 milions d’euros, la xifra més elevada de tota la sèrie, amb un creixement del 8,7% en relació al 2016.

Sectorialment, l’automoció (amb un 17% del total), la química (16,5%), l’alimentació (11,9%) i els productes farmacèutics (7,1%) lideren les vendes a l’exterior de les empreses catalanes.

400 empreses participen en la Setmana de la Internacionalització per fer créixer les seves exportacions