• Imprimeix

Una mirada oberta i universal al cinema

La Filmoteca de Catalunya presenta la seva programació per a l'any 2019

05/12/2018 17:12
Un poema visual de Joan Brossa

Un poema visual de Joan Brossa, amic i espectador assidu de la Filmoteca, és la imatge de la programació en l’any del centenari del naixement de l’artista

Dotze instantànies brossianes, una per mes, acompanyaran la commemoració del centenari del naixement del poeta Joan Brossa i marcaran una programació que s’enceta amb una completa retrospectiva d’Isaki Lacuesta, Concha d’Or a Sant Sebastià.  També es recordaran els 100 anys de la United Artists, la productora que van fundar Chaplin, Pickford, Fairbanks i Griffith, i la desaparició recent de Bernardo Bertolucci tindrà un homenatge obligat i merescut.

El proper any visitaran la Filmoteca Barbet Schroeder, Terry Gilliam, Stephen Frears, Icíar Bollaín i Mercè Sampietro.

L’estiu estarà marcat pels musicals, de tots els estils i procedències, i a la tardor el cicle Censurats, retrobats, restaurats recuperarà joies salvades per les cinemateques d’arreu del món, i una selecció d’animació per a adults demostrarà que els dibuixos no són només coses de nens. L’any acabarà amb el repàs d’un tàndem artístic i vital que ens ha acompanyat les darreres tres dècades: Roman Polanski i Emmanuelle Seigner.

El proper any visitaran la Filmoteca Barbet Schroeder, Terry Gilliam, Stephen Frears, Icíar Bollaín i Mercè Sampietro

Més informació