Vull consumir l’energia de manera més responsable
núvols
 • Imprimeix

Vull consumir l’energia de manera més responsable

El consum responsable és aquell que genera el mínim impacte ambiental i el màxim benefici social possible. Així, està relacionat amb la producció, distribució, ús i despesa dels productes i serveis.

Consumir de manera responsable també implica consumir menys i millor. Per això, pel que fa al consum d'energia, hi ha dos objectius fonamentals. D’una banda, reduir el consum i la factura elèctrics. I, de l’altra, tendir a consumir energia 100% renovable.

Com reduir la factura elèctrica

Com estalviar en la factura elèctrica

Abaixant:

 1. La potència contractada
  • La potència d'un habitatge mitjà (60-90 m²) pot ser de 3,45 kW, amb el benentès que cal fer una gestió responsable de l'ús dels diferents aparells.
  • Ho pots demanar tu mateix per telèfon, presencialment al punt de servei o per internet a la teva companyia comercialitzadora. És immediat.
  • T'estalviaràs uns 50€/any en la reducció d'un nivell de potència (p. ex. de 4,6 a 3,45 kW) o uns 100€, en dos nivells (de 5,75 a 3,45 kW).
  • Només es pot fer un canvi de contracte a l'any.
 2. La potència instal·lada. Cal adaptar la il·luminació (bombetes, etc) a menys consum (LED).

 

Com contractar energia renovable

Com contractar energia renovable

 1. Consulta el comparador d'ofertes de la CNMC, que indica quines companyies ofereixen tarifes 100% verdes sense sobrecost.

  http://bit.ly/energiacomparador

 2. Escull l’oferta de l’empresa comercialitzadora que més et convingui
 3. Contracta-la via web o telèfon